Waarom seks al aan de keukentafel begint…

In het vorige blog vertelde ik je dat vrouwen over het algemeen meer tijd nodig hebben om op te warmen dan mannen (Yin en yang seks in bed en wat dat te maken heeft met fluitketels). En dat dat opwarmen, het ‘voorspel’, al aan de keukentafel kan beginnen. Dus tijdens de boerenkool. Jazeker, gewoon met de kinderen erbij.

Man vrouw bed ongelukkig

Het Belang van Voorspel

Het ‘voorspel’ vind ik eigenlijk geen goeie term, maar het is nou eenmaal ingeburgerd. Vóór-spel impliceert dat het niet bij een vrijpartij hoort en dat het eigenlijk alleen om de penetratie gaat. Maar dat is natuurlijk helemaal niet zo.

Het ‘voorspel’ is heel erg belangrijk en hoort bij een vrijpartij, op voorwaarde dat je de vrijpartij natuurlijk een intieme ervaring wilt laten zijn. Zo ja, pas dan de zeven sluiers toe als stappen naar echte intimiteit tijdens de seks.

In dit blog leg ik je ze stap voor stap uit.

Yin Yang

Intimiteit begint aan de Keukentafel

Het voorspel begint niet bij de penis, de vagina of de clitoris. Het voorspel begint bij de handen, het gezicht, de haren. En dat hoeft nog helemaal geen seksuele lading te hebben.

Daarom is die avondmaaltijd een uitgelezen moment. Kijk elkaar aan, haal een hand door de haren van je partner. Met aandacht.

Wrijf bewust over hun handen. Voel. En zeg tegen elkaar wat je voelt of ziet: “Wat een zachte handen heb je!” Of “Je straalt vandaag!” Dit is de eerste van de zeven sluiers.

Kinderen en Taboe

Vinden de kinderen dat niet awkward (zoals mijn dochter kan zeggen)? Misschien. Vooral als ze het niet gewend zijn. Maar hoe mooi is het als je vanaf nu regelmatig bewust aandacht aan elkaar besteedt. Wat een prachtig voorbeeld geef je hen dan mee! Toch?

 

Het Opwarmproces

Wat denk je dat dat bewuste contact met jou doet? Met je partner? Het schept verbinding en het zet iets in gang. In je lijf, in je hoofd. Het opwarmproces is begonnen.

Als de kinderen in bed liggen, laat dan je telefoon en de tv voor wat ze zijn. Maak tijd voor elkaar en ga verder met opwarmen. Gewoon lekker op de bank, met de kleren aan. Ook handig als je koters nog weleens naar beneden willen komen. De tweede van de zeven sluiers is nog steeds goed te doen in het ‘openbaar’.

Zoen elkaar. En dan niet alleen op de mond. Wat dacht je van de haren, de slaap, dat warme plekje in de nek van je partner, de handpalmen?

Ontdek nieuwe plekjes en nieuwe manieren om elkaar te (ik vind dat woord zo mooi) liefkozen. Streel elkaar, zacht, stevig, door de kleding heen. Niet de borsten, billen en geslachtsdelen, maar wel de rest van jullie lichamen. Er hoeft verder niks te gebeuren, er is geen druk, alleen maar aandacht.

Houtvuur warmte

Verken Elkaars Lichaam

Het opwarmen neemt toe tijdens de derde sluier. Je kunt nu verder gaan als jullie dat allebei willen. Onder de kleren strelen. Verken elkaars lichaam; streel andere plekken dan je gewend ben. Heb je weleens gevoeld hoe zacht zijn rug is, zo bij zijn flanken? Of haar onderarmen? Doe het met aandacht en vertel elkaar wat je ervaart. Terwijl je echt oogcontact maakt.

En dan zou weleens het moment kunnen komen waarop jullie naar boven verhuizen, dat je elkaar wilt uitkleden. Doe ook dat met aandacht.

Voel jullie blote lijven tegen elkaar in deze vierde sluier. Streel en zoen al die plekjes die je net onder de kleren hebt ontdekt. Ontdek wat zacht en stevig strelen doet bij je partner. En bij jezelf. Blijf nog even bij de geslachtsdelen vandaan. Jullie lijven zijn zoveel groter dan alleen de penis en de vagina.

 

Intiem en Verbindend

Stem steeds af of je verder wilt en mag gaan. Niet verder gaan is ook prima. Zeker als je zo verbinding maakt, kan het zijn dat dat al helemaal oké is. Ook als de opwinding hevig wordt, zul je merken dat die niet per se meteen bevredigd hoeft te worden. En dat de opwinding gaat golven: hij neemt toe en weer af. De vijfde van de zeven sluiers is waar de meeste stellen al enorm veel voldoening en verbinding ervaren.

Penetratie en Ejaculatie

En als je wel tot penetratie over wilt gaan, wacht als man dan met ejaculeren (klaarkomen). In deze zesde sluier trek je je terug voordat het ‘te laat’ is. Met het penetreren zonder ejaculatie kun je verkennen hoe dit voelt. Beweeg, houd stil, speel en onderzoek hoe het voelt om in een vrouw te zijn zonder te ejaculeren.

De erectie kan verdwijnen terwijl de man penetreert. Dit is volkomen normaal en dus goed om te ervaren. De man kan ook ervaren dat hij een orgasme heeft zonder ejaculatie. Ook dit is normaal, ook al kan het een nieuwe ervaring zijn om (verschillende malen) klaar te komen zonder ejaculatie.

De vrouw kan bewust ervaren, voelen, hoe het is om een penis in haar vagina te hebben.

De combinatie met oogcontact en vertellen wat je ervaart, levert een zeer intieme en verbindende ervaring op.

 

Intimiteit en Seks zijn Belangrijk

Je zult ook merken dat de ejaculatie opeens minder belangrijk is. Maar als jullie dat toch graag allebei willen ervaren, geniet er dan van, bewust. Dichterbij dan dat kunnen jullie niet bij elkaar komen. Dat maakt seks, en de zevende sluier, zo bijzonder.

De zeven sluiers

Bovenstaande tekst is een praktische uitleg van de zeven sluiers. De zeven sluiers vinden hun oorsprong in het taoïsme, een levenswijze die 5000 jaar geleden ontstond. Volgens de taoïsten kreeg je energie door te eten en drinken, adem te halen en… seks te hebben.

 

Het voordeel van de zeven sluiers is, dat het seksuele proces wordt vertraagd, beide partners bewust ervaren welke gevoelens optreden en beiden voldoende de tijd krijgen om gevoelens als tederheid, verlangen, opwinding en verbinding te ervaren. Dit verhoogt de intimiteit. Zo wordt seks niet een actie gericht op alleen lust en penetratie, maar op bewust verbinden, echt contact, met plezier en voor herhaling vatbaar.

Tags: de zeven sluiers, seks en intimiteit, seksuele energie