Tarieven 

Tarieven en vergoedingen voor seksuologische hulp

Sinds 2014 wordt seksuologische hulp niet meer vergoed vanuit de basisverzekering. Daarmee lijkt het alsof seksuologische hulp een luxeproduct is geworden. Ik heb daar persoonlijk problemen mee, omdat ik mensen wil helpen; écht helpen.

Lager tarief

Dat is de reden dat ik een lager tarief hanteer dan de meeste andere seksuologen. Bovendien hanteer ik een sociaal beleid. Dat betekent dat het bedrag dat ik in rekening breng, afhangt van jouw of jullie verzamelinkomen.

Daarnaast reken ik geen extra kosten als jullie samen op gesprek komen, omdat er anders een financiële prikkel zou zijn om in je eentje in behandeling te gaan. Terwijl de problemen die er zijn veel sneller en efficiënter aan te pakken zijn als jullie dat samen doen. Ja, echt – ongeacht de seksuele problemen.

Kosten seksuoloog fair policy

Kosten seksuoloog niet vergoed

Seksuologische hulp door mij wordt op dit moment niet vergoed door de zorgverzekeraar. Ook niet vanuit de aanvullende verzekering. Vanaf het moment dat de registratie bij de NVVS is geregeld zal dat wel zo zijn, maar dat duurt nog even.

Geen verwijsbrief nodig voor seksuologische hulp

Het voordeel van het ontbreken van een vergoeding is dat je geen verwijsbrief nodig hebt van je huisarts. En dat de zorgverzekeraar dus ook niet weet dat je seksuologische hulp krijgt.

Je hebt dus écht privacy. En dat is eigenlijk wel fijn als het over een onderwerp als seksualiteit, intimiteit of gender gaat, toch?

Tarieven bij dr. Erna Beers

Gesprekken duren in de regel een uur. Mocht je van ver komen, dan is een sessie van 90 minuten bespreekbaar.

De ondergenoemde tarieven zijn voor nieuwe cliënten per 60 minuten (per 15 mei 2023):

;

Verzamelinkomen tot € 35.130: € 97

;

Verzamelinkomen tussen € 35.130 en € 68.508: € 107

;

Verzamelinkomen vanaf € 68.508: € 117

De Belastingdienst stelt je verzamelinkomen vast op basis van je belastingaangifte. Kijk dus bij je laatste belastingaangifte wat je verzamelinkomen is.

Facturen en betaling kosten seksuoloog

De factuur ontvang je ca. een week na het gesprek. De betalingstermijn is 14 dagen. Betalen kan via de code op de factuur of door het bedrag over te maken. De bankgegevens vind je op de factuur en op de contactpagina.

Vragen over de tarieven voor seksuologische hulp bij dr. Erna Beers?

Mocht je vragen hebben over de tarieven of de vergoedingen van seksuologische hulp, neem dan gerust contact op per e-mail: contact@ernabeers.nl