En wat dat te maken heeft met fluitketels…
In het westen hebben we, meer dan we beseffen, een gebrek aan kennis over seks. Seks draait bij velen om de penetratie. Alles daaromheen is ‘voorspel’. Bij yin yang seks is dat wel anders.
In de media zien we dat mannen altijd binnen no time een erectie hebben en vrouwen altijd direct gereed zijn om gepenetreerd te worden. Ze komen ook nog supersnel én tegelijk klaar. Het beeld van de perfecte seks. Je krijgt het aangepraat op school, in de media, in films.
Maar in de praktijk gaat het toch echt anders.
Het gevolg van te weinig tijd nemen voor seks: pijn en niet klaarkomen (tenzij ze faket)
Door de beperkte kennis nemen we te weinig tijd voor het “voorspel” – wat beter “hoofdspel” genoemd zou kunnen worden. Daarover meer in een ander blog.
Het gevolg: vrouwen krijgen te weinig tijd om voldoende opgewonden te raken, waardoor ze niet vochtig genoeg zijn en pijn ervaren bij de penetratie. En niet klaarkomt. Pijn en klaarkomen gaan simpelweg niet samen.
Jullie zijn niet de enigen die in een vicieuze cirkel van minder of geen zin in seks belanden. Je wil niet dat het wéér uit moet draaien op die pijnlijke penetratie, maar je geeft er toch maar aan toe, omdat je anders helemaal ‘broer en zus’ wordt. De cirkel is rond.
Gelukkig is pijn bij het vrijen, niet klaarkomen en grijpen naar glijmiddelen allemaal niet nodig als je de eeuwenoude kennis van de taoïsten toepast. Het is zo simpel als een fluitketel met water op het vuur zetten.
Seks heeft alles te maken met yin, yang en fluitketels
Ken je die cirkel met die zwarte en witte druppel en de stip in de tegenovergestelde kleur? Is bedacht door de taoïsten. Ze symboliseren yin en yang, de tegenpolen die overal in de natuur optreden.
Voor wie de begrippen niet kent, hier een korte uitleg:
- Yin symboliseert vrouwelijkheid (aarde, koude, het noorden, vochtigheid)
- Yang mannelijkheid (hemel, warmte, het zuiden, droogte).
Vrouwen zijn yin en mannen zijn yang. Yin is koud en yang is warm.
Stel je twee fluitketels voor en twee vuurtjes.
De vrouw is een fluitketel met koud water en de man een fluitketel met warm water.
Wat gebeurt er als je die allebei op een even hoog vuurtje zet?
Je ziet het al voor je, toch? Of hoor je die fluittoon van vroeger al?
Het warme water kookt eerder dan het koude water
De fluitketel met het warme water gaat eerder fluiten dan die met het koude water, toch?
Oftewel: de man is vlugger opgewonden, wil en kan al gauw verder. En hij is eerder er aan toe om een orgasme te krijgen.
Nu komt het “probleem” waardoor vrouwen nog niet toe zijn aan penetratie als de man dat al wel is:
Het vuurtje onder die fluitketels kan niet hoger.
Dat koudere water opwarmen kost gewoon meer tijd. Om opgewonden te raken, voldoende vochtig te worden en klaar te kunnen komen.
(Enne… mannen: het voordeel van ‘yang’ zijn? Al verlies je even je erectie, die komt snel weer terug bij de juiste stimulatie.)
Hoe vlug het water gaat koken verschilt natuurlijk van mens tot mens, maar als je een gemiddelde zou willen aanhouden, dan geldt voor een vrouw een half uur en voor een man minder dan 10 minuten.
Waar gaat yin yang seks over?
Het taoïsme richt zich als het gaat om de seksualiteit vooral op de mannen. De man heeft namelijk te leren hoe hij langzamer kan opwarmen, zodat de vrouw de tijd krijgt om aan haar ‘kookpunt’ te komen.
Dat maakt veel helder, toch? Niks zweverigs over seksuele energie enzo, maar gewoon lekker praktisch.
Het opwarmen begint trouwens niet op het moment dat je samen in bed ligt. Het opwarmen begint al veel eerder.
Het opwarmen kan al beginnen aan de keukentafel
Ja, echt!
Daarover vertel ik je in een volgend blog. Nu ga ik gauw naar het consult met een vrouw die meer wil genieten van seks. Ze wil van haar ongeduld af die haar belemmert om tot een orgasme te komen. Ik vermoed dat de uitleg over de fluitketels haar kan helpen.
Spreekt deze kijk op seks jou aan?
Meld je dan aan voor meer tips, tricks en nieuws over seks.
Je kunt uiteraard ook contact opnemen voor seksuologische hulp.